Reiki-healing

Reiki-healing is een vorm van energieoverdracht door middel van handoplegging waarbij de helende energie werkt op zowel lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Het systeem van de cliënt wordt uitgenodigd om tot rust en ontspanning te komen waardoor de energie weer vrijelijk kan stromen. Op deze manier wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd en kunnen aanwezige blokkades worden opgeheven en afvalstoffen op een natuurlijke manier het lichaam verlaten.

Reiki-healing werkt ontgiftend en bevrijdend en zorgt voor een betere innerlijke balans en de vermindering van klachten. Het is een methode die zorgt voor meer bewustzijn door in contact te zijn met het eigen lichaam en te voelen wat daar is. 

Tijdens een Reiki-behandeling worden beurtelings de voorzijde en de achterzijde van het lichaam behandeld waarbij er aandacht wordt besteed aan opspelende klachten of symptomen en daarnaast aan de zeven hoofdchakrapunten in het lichaam. De handen worden licht en rustig zonder druk op diverse plaatsen op het lichaam gelegd waardoor er een energieoverdracht plaatsvindt. Een behandeling kan zowel zittend als liggend gegeven worden. Voor een Reiki-behandeling is ontkleden niet nodig, de energie kan over de kleding heen gegeven worden.

 

Cursussen

Naast Reiki-behandelingen bied ik als Reiki Master ook Reiki-cursussen volgens de Usui-methode aan (Niveau 1 & 2). Deze cursussen beslaan een dagdeel en bestaan naast een theoriegedeelte uit de benodigde inwijdingen van de desbetreffende Reiki-graad, waarna een periode van zelfbehandeling volgt. De cursussen worden in een 1-op-1-situatie aangeboden, waarbij aandacht voor de cliënt en zijn/haar proces centraal staat en de focus in de eerste plaats ligt op zelfbehandeling alvorens over te gaan tot behandeling van anderen.