NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie en is ontwikkeld door Roy Martina. NEI is een energetische methode waarbij gebruik wordt gemaakt van een biotensor en waarin helende Oosterse en Westerse technieke samenkomen en de brug vormen naar het opsporen van incongruenties tussen het bewustzijn en het onderbewustzijn. Door middel van NEI kunnen onverwerkte emoties, vervelende ervaringen uit het verleden en traumata (zowel fysiek als emotioneel) worden losgelaten uit het energetisch geheugen zodat er weer ruimte ontstaat voor groei, balans en rust.

Ons lichaam, denken, voelen en handelen wordt dagelijks op celniveau beïnvloed door alle prikkels en gebeurtenissen die wij te verwerken krijgen. Wanneer zaken niet of onvoldoende verwerkt worden, worden deze door ons onderbewuste in de wacht gezet. Deze onverwerkte zaken kunnen door nieuwe gebeurtenissen ineens getriggerd worden of opnieuw opspelen met terugkerende thema’s, fysieke en emotionele klachten tot gevolg. Ze willen door ons gezien worden om verwerkt te worden. Met NEI kan op eenvoudige wijze balans worden gebracht door totstandbrenging van communicatie tussen de linker en de rechter hersenhelft (integratie). De angel wordt dan als het ware uit onbewuste, onderliggende emotionele blokkades getrokken waardoor een proces van heling in gang wordt gezet. Dit zorgt voor het loslaten van blokkades, saboterende delen, belemmerende overtuigingen en vermindering van klachten.

NEI is een snelle, effectieve manier om snel tot de kern van een probleem of klacht te komen, ongeacht of deze fysiek of mentaal van aard is. NEI is goed inzetbaar bij zowel volwassenen als kinderen en is zeer geschikt voor het behandelen van fysieke klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, gewrichtspijn, vermoeidheid, eczeem, allergieën, etc. Daarnaast heeft NEI een positieve werking bij thema’s als angsten, onverwerkt verdriet, boosheid, gebrek aan zelfvertrouwen, onmacht, frustratie, je niet gezien of gehoord voelen, je plek niet of onvoldoende kunnen innemen, besluiteloosheid, niet voor jezelf durven opkomen, etc. NEI werkt ook ondersteunend bij fobieën, in processen van graag zwanger willen worden, bij diagnoses als AD(H)D en dyslexie, het ontstoren van vaccinaties en het willen stoppen met verslavingen op het gebied van roken, alcohol, suiker en overmatig eten.