Ongeveer 1 op de 10 zwangerschappen begint als een tweeling- of meerlingzwangerschap. In veel gevallen treedt echter voor week 12 prenataal verlies op, waardoor slechts een van de embryo’s zich verder ontwikkelt en na ‘9’ maanden ter wereld komt. De alleengeboren tweeling of meerling ondervindt onbewust gevolgen van dit prenatale verlies en kampt vaak met gevoelens van eenzaamheid, schuld en een onvervulbaar verlangen naar eenheid. Deze gevoelens van pijn, verlies, gemis en stress zetten zich onbewust vast in het systeem met vaak diverse klachten tot gevolg. Dit kunnen zowel klachten zijn op fysiek, emotioneel, mentaal als gedragsmatig niveau.

Zelf heb ik lang onbewust geworsteld met diverse onverklaarbare gevoelens, tot mij een aantal jaren geleden duidelijk werd dat ik niet alleen was in de baarmoeder maar onderdeel uitmaak van een vierling. Sinds die tijd vallen er steeds meer puzzelstukjes op zijn plek en kon ik ein-de-lijk aan de slag om mijn diepgewortelde onverwerkte emoties te helen en bovenal mijn eigen plek in te nemen. Inmiddels leef ik steeds meer vanuit mijn kracht, mijn talenten en vaardigheden en lacht het leven me toe. Ik mag zijn wie ik ben en mijn vleugels uitslaan in de richting die ik voor mezelf kies.

Ben jij altijd op zoek naar iets zonder het te vinden, ervaar je een continue onrust in je lijf, voel je je anders dan of niet begrepen door anderen, heb je steeds onverklaarbare gevoelens van schuld of gemis, worstel je met de verschillende kanten van je persoonlijkheid, heb je het gevoel dat het nooit (goed genoeg) is of lukt het je niet om je kwaliteiten op een bij jou passende manier naar buiten te brengen? Als ervaringsdeskundige ondersteun ik je graag in jouw proces om te ontdekken of ook jij onderdeel uitmaakt van een twee- of meerling. Samen gaan we aan de slag om te onderzoeken wat jou blokkeert om te kunnen zijn wie jij werkelijk bent en kijken we naar hoe jij jouw ruimte kunt innemen en jouw leven te gaan leven vanuit jouw diepste kern.

Ik organiseer ook regelmatig workshops die betrekking hebben op het thema Alleengeboren Twee-/Meerlingen. Meer informatie hierover vind je bij Evenementen/Agenda.